Om Folkehuset Kvaglund

I folkehuset samles vi om alt det vi er fælles om. Tidens mediebillede er ofte præget af modsætninger og konflikt. Vi vil gerne gå i den modsatte retning og sætte spot på det som vi er fælles om.

Vi kan have forskellige kulturelle baggrunde, der kan være stor forskel på vores eventuelle løncheck og vi kan have forskellige syn på religion og tro, men i folkehuset kan vi samles om en god kop kaffe, et godt måltid mad og aktiviteter som bringer os tættere og giver os en større forståelse for hinanden.

I Folkehuset mødes vi på tværs og på midten og beriger hinanden med hver vores særlige perspektiv på det at være menneske og det at være en del af et lokalsamfund. Her er plads til den folkelige mangfoldighed, der kendetegner Kvaglund og Esbjerg.

Caféen

Caféen er hjerteslaget i Folkehuset Kvaglund. Den er indrettet i retrostil med sans for genbrug og bæredygtighed.

Caféen er hele Kvaglunds dagligstue, hvor vi kan komme ind og få en kop god baristakaffe, læse dagens avis, få en hyggelig sludder eller hvad vi nu trænger til.

De fleste af Folkehusets aktiviteter foregår i Caféen.

Projekt Folkehuset Kvaglund

Med Folkehuset Kvaglund har vi forsøgt at skubbe til grænserne for hvor langt vi kan gå i samskabelsen mellem lokale aktører, som bibliotek, skole, kirke m.fl.

Vi tænker:

  • Hvad mere kan vi gøre sammen?
  • Hvad kan vi ellers være fælles om?

Projektet er opstået i et samspil mellem Kvaglund Kirke og Esbjerg Kommune, hvor Kvaglund Kirke står for driften af Folkehuset, mens Esbjerg Kommune bidrager med et væsentligt tilskud til husets drift.